ZKDH Trainingen in zorg

Even voorstellen: Agnes de Haan

Mijn naam is Agnes de Haan. Ik heb meer dan 25 jaar ervaring in verschillende rollen binnen de zorg. Afgelopen jaren heb ik mij vanuit mijn rol als praktijkopleider ontwikkeld tot trainer.

Ik heb uitgebreide en brede ervaring opgedaan met ontwikkelen en geven van trainingen binnen zorginstellingen.

In de jaren dat ik als trainer werk, ben ik steeds meer gaan inzien dat mijn eigen ervaring in de zorg van grote waarde is bij de trainingen. Deze ervaring stelt mij in staat om de theorie te koppelen aan de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Interactie met de deelnemers en een actieve inbreng draagt veel bij aan het resultaat van de training. Aandacht voor het individu tijdens de trainingen is essentieel. De vertaling naar de specifieke eigen situatie op de werkplek verschilt van rol tot rol. Ook ieder mens is anders en heeft eigen specifieke ondersteuning nodig.

De praktische toepassing van de theorie wordt geoefend met behulp van verschillende werkvormen. Een veilige leeromgeving en laagdrempelige participatie in de oefeningen maken het mogelijk het nieuwe werken en nieuw gedrag in een veilige omgeving te oefenen. Mijn achtergrond in de zorg maakt het mogelijk tijdens de oefeningen antwoord te geven allerlei praktische vragen en praktische tips te geven.  Het rendement van de trainingen is hierdoor groot: uiteindelijk gaat het om de toepassing van het geleerde in de praktijk.